home Lån Nye regler for kviklån: er de fair?

Nye regler for kviklån: er de fair?

Fra 1. januar i år blev det lidt sværere at tage et af de hurtige kviklån. Som beskrevet af mediet Financio, så er der nu af Folketinget vedtaget en lov, der gør at alle kviklånsudbydere skal indføre en obligatorisk tænkepause på 48 timer. Det betyder at man hvis man bliver godkendt til et kviklån, skal vente i to døgn og herefter selv henvende sig til lånefirmaet for at få udbetalt pengene.

Loven gælder kun for lån, der skal betales tilbage indenfor tre måneder og det mener lånefirmaernes brancheforening Dansk Kredit Råd ikke er fair. De mener at der er et smuthul der stadig gør det muligt at låne mindre beløb hurtigt.

Bestyrelsesformand for foreningen Jan Rasmussen siger til Avisen.dk:

Så du kan stadig stå i en forretning og låne 4.000 kroner hurtigt. For betænkningstiden gælder kun et lille lån over kort tid. Og hvis du bare vil låne mange penge og have dem over lang tid, er der fri bane. Det kan vi ikke se logikken i.

Dette er en unfair skævvridning af branchen mener han.

Flere og flere tog kviklån

I 2014 blev der lånt 437 mio kr. ud i form af kviklån, men det i 2015 var steget med 17% til 527 mio. Det er med andre ord ikke små beløb det her drejer sig om.

Andelen af disse lån, der ikke blev betalt tilbage til tiden steg fra 10% til 12% i samme periode. Sammen med undersøgelser der viser at mange af de mennesker der låner kviklån fortryder det bagefter, har disse stigninger været årsagen til at politikerne er gået ind i sagen og nu har vedtaget denne lovændring omkring en 48 timers betænkningstid.

Artiklen er skrevet i samarbejde med WeLikeMoney.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *